طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

  • ۰
  • ۰

هلو، میوه آبدار، دلچسب و خوشمزه تابستان است که این روزها در پیشخوان میوه فروشی ها و در هوای گرم تابستان به همه ما چشمک‌می زند. طعم گوارا، عطر و بوی منحصر به فرد و ظاهر فریبنده در کنار خواص ارزشمند، هلو را به یک‌میوه خاص تبدیل کرده که کمتر کسی می‌تواند در برابر این میوه وسوسه انگیز مقاومت کند.
بر اساس منابع طب ایرانی از جمله کتاب ارزشمند مخزن الادویه، اثر گرانسنگ مرحوم عقیلی خراسانی:

بهترین نوع هلو، هلوی بزرگ، شاداب و لطیف با پوست نرم است که هسته آن به راحتی خارج شود.
طبع هلو سرد و تر است.
نکته:
۱) سردی و تری هلو، از شفتالو بیشتر است.
۲) افراد با مزاج سرد و تر بهتر است در مصرف هلو احتیاط نمایند و آن را به میزان کم و همراه با مصلحات آن میل نمایند.

رطوبت دهنده بدن(مُرطب) و نرم کننده‌ی شکم(ملین) است. البته مصرف هلو بعنوان ملین باید بطور صحیح و بر اساس مزاج فرد باشد. برگه هلو نیز برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

هلو می تواند به تسکین حرارت بدن و رفع عطش که معمولا در فصول گرم افراد را بخصوص افراد گرم‌مزاج را اذیت می کند، کمک کند. برای تسکین حرارت ناشی از غلبه خون در افراد با مزاج گرم و تر و اطفاء صفرا در افرادی که مزاج آنها گرم و خشک است، نیز مناسب است.

ادامه مطلب در سایت مزاج

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی