طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

  • ۰
  • ۰

افرادی که مزاج گرم و تر دارند و در اصطلاح رایج دموی مزاج هستند با توجه به غلبه خلط دم در آنها بهتر است از مصرف غذاهایی که سبب تولید بیشتر خلط دم می شوند اجتناب نمایند. این افراد در مجموع باید غذاهایی با کالری کم و بیشتر میوه جات و سبزیجات مصرف نمایند و مصرف غذاهای گوشتی و پروتئینی و نیز چربی و شیرینی جات را به حداقل ممکن کاهش دهند. دستورات غذایی زیر جهت حفظ سلامتی این گروه مزاجی توصیه می گردد.

غذاهایی که با مزاج گرم و تر سازگاری بیشتری دارند و توصیه می شود آن ها را بیشتر مصرف کنید:

گوشت و غذا: نان جو، آش جو، سوپ جو، سالاد فصل، غذای خام ( میوه و سبزی )، خورشت کدو، گوشت گوساله و ماهی.

سبزیجات: کاهو، تمبر هندی، لیموترش تازه، کدوخورشتی، خرفه و اسفناج.

میوه و آجیل: سیب با پوست، گلابی، خیار، انار، نارنگی، نارنج، لیموشیرین، غوره، آلوبخارا، توت تازه، آلبالو، آلوچه و کیوی.

غلات و حبوبات: جو، حبوبات و غلات جوانه زده ( ماش، عدس، … ).

روغن و لبنیات: روغن زیتون و روغن کنجد.

ادویه جات و طعم دهنده: اسفرزه، خاکشیر، بارهنگ، سماق، لیمو عمانی، آلبالو اخته، لواشک خانگی، ترشک و
قره قورت، رب انار

نوشیدنی: آب خنک با آب لیموی تازه، آب زرشک، ، آب انار، شربت رب انار و عسل به مقدار کم.

غذاهایی که بهتر است از مصرف بیش از حد آن ها پرهیز کنید:

گوشت و غذا: انواع گوشت قرمز خصوصاً گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، گوشت اردک، تخم اردک، رشته فرنگی، ماکارونی، کیک و بیسکوییت، حلیم ها، چربی ها، غذاهای شور و‌ غذاهای شیرین. 

سبزیجات: زنجبیل تازه، پیاز و سیر.

ادامه در سایت مزاج

  • ۹۹/۰۴/۲۳
  • sa ja

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی