در مکتب طب ایرانی مغز، قلب و کبد اعضای رئیسه ی بدن انسان هستند. یعنی صدمه به آن ها باعث آسیب به بقای شخص می شود. بنابراین بسیار مهم و حیاتی هستند.
با توجه به اهمیتی که حکما برای کبد قائل بودند در کتب مرجع طب ایرانی دستورات کلی و مفید و ارزشمندی در مورد مراقبت و حفظ سلامتی و رفع بیماری های کبد بیان شده است.
موارد سازگار با کبد کدامند؟
- داروهای تلخ و قابض که معطر هم هستند مانند دارچین، شکوفه اذخر (کاه مکی) مرّ و امثال اینها
- هر دارویی که در ان خاصیت جلا و غسل وجود داشته باشد.
- ماده ای که دارای خواص نضج دهندگی و نرم کنندگی باشد، به همراه قبض و تقویت کبد، مثل زعفران
- ماده ای که دارای خواص نضج دهندگی و نرم کنندگی باشد، به همراه طعم خوب مثل: مویز، انجیر و فندق
- ماده ای که دارای خواص نضج دهندگی و نرم کنندگی باشد، در کنار آن سریع النفوذ هم باشد، مثل نوشیدنی ریحانی که برای بیشتر کبدهایی که حرارت زیادی ندارند، مفید است.
- کاسنی
- غذاهای مولد خلط خوب در بدن (صالح الکیموس)
- غذاهای با طعم شیرینی (البته مزه شیرینی شدید ایجاد کننده سدّه در کبد است و خلط مراری تولید می کند.
- فندق و پسته (البته پسته گرمای زیادی دارد)
مواد غذایی که برای کبد مضر است کدام است؟
ادامه مطلب در سایت مزاج
- ۰۰/۰۶/۰۷