طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

  • ۰
  • ۰

 

در مکتب طب ایرانی مغز، قلب و کبد اعضای رئیسه ی بدن انسان هستند. یعنی صدمه به آن ها باعث آسیب به بقای شخص می شود. بنابراین بسیار مهم و حیاتی هستند.

با توجه به اهمیتی که حکما برای کبد قائل بودند در کتب مرجع طب ایرانی دستورات کلی و مفید و ارزشمندی در مورد مراقبت و حفظ سلامتی و رفع بیماری های کبد بیان شده است.

موارد سازگار با کبد کدامند؟

  • داروهای تلخ و قابض که معطر هم هستند مانند دارچین، شکوفه اذخر (کاه مکی) مرّ و امثال اینها
  • هر دارویی که در ان خاصیت جلا و غسل وجود داشته باشد.
  • ماده ای که دارای خواص نضج دهندگی و نرم کنندگی باشد، به همراه قبض و تقویت کبد، مثل زعفران
  • ماده ای که دارای خواص نضج دهندگی و نرم کنندگی باشد، به همراه طعم خوب مثل: مویز، انجیر و فندق
  • ماده ای که دارای خواص نضج دهندگی و نرم کنندگی باشد، در کنار آن سریع النفوذ هم باشد، مثل نوشیدنی ریحانی که برای بیشتر کبدهایی که حرارت زیادی ندارند، مفید است.
  • کاسنی
  • غذاهای مولد خلط خوب در بدن (صالح الکیموس)
  • غذاهای با طعم شیرینی (البته مزه شیرینی شدید ایجاد کننده سدّه در کبد است و خلط مراری تولید می کند.
  • فندق و پسته (البته پسته گرمای زیادی دارد)

مواد غذایی که برای کبد مضر است کدام است؟

ادامه مطلب در سایت مزاج

  • ۰۰/۰۶/۰۷
  • sa ja

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی