طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

  • ۰
  • ۰

 

این روزها تقریبا به هر عطاری که بروید سبدی پر از گیاه آلوئه ورا را می توانید ببینید، گرچه بیشترین کاربرد خانگی آن، استفاده از ژل میانی آن برای مصارف زیبایی است اما این گیاه در منابع طب ایرانی گیاه شناخته شده و پرکاربرد برای درمان بسیاری از بیماری هاست. در ادامه مختصری با این گیاه آشنا می شویم.

نام های دیگر آن چیست؟

نام فارسی آن: «شب یار»

نام عربی: الصّبر

نام اردو: گهیکوار

نام انگلیسی: Aloe Vera

نام علمی آن: Aloe barbadensis

ویژگی های گیاه آلوئه ورا چیست؟

آلوئه ورا برگ های بوته ای است که ارتفاع آن به 60 سانتی متر می رسد.

برگ های گیاه: این گیاه تنه ندارد و برگ های آن مستقیما از ریشه می رویند. این برگ ها ضخیم هستند و سطح مقطعشان هلالی شکل است و کناره شان تیغچه های کوچکی به صورت اره وجود دارد. قسمت های پایینی برگ ها پهن تر از قسمت های بالایی است؛ تا جایی که نوک برگ ها تیز می شود.

داخل برگ های این گیاه، ژله ای چسبناک، شفاف و تلخ مزه وجود دارد. ژله خشک شده برگ های این گیاه، به «صبر زرد» معروف است. صبر زرد معمولا به صورت قطعاتی قرمز رنگ، براق و چسبیده تهیه می شود که به راحتی می شکند. پودر آن زرد رنگ است و بسیار تلخ می باشد.

بهترین صبر زرد کدام است؟

 صاف و خالص، خوش رایحه و تقریبا زعفرانی رنگ است.

گل های گیاه: از وسط گیاه آلوئه ورا ، ساقه ای نسبتا بلند و صاف رشد می کند که سطح مقطع آن دایره ای شکل است. در انتهای این ساقه، گل هایی کوچک، زرد یا نارنجی، تقریبا استوانه ای شکل و ...

ادامه مطلب در سایت مزاج

  • ۰۰/۰۶/۱۲
  • sa ja

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی