سرطان یکی از بیماری های خطرناک و در بعضی موارد لاعلاج می باشد که در صورت ابتلای فرد به آن زندگی وی و اطرافیانش دچار تغییرات و تنش خهای فراوان می گردد. شاید این سوال برای شما هم ایجاد شود که آیا در طب سنتی به موضوع سرطان ها توجهی شده است یا نه؟! در متن زیر به دیدگاه طب سنتی ایران در مورد انواع بدخیمی ها (سرطان ها) می پردازیم.
سرطان چیست؟
سرطان نامی است که به مجموعه ای از بیماری ها اطلاق می شود. درهمه انواع سرطان، برخی از سلول های بدن بدون توقف شروع به تقسیم شدن می کنند و به بافت های اطراف گسترش می یابند. سرطان می تواند از هر جای بدن انسان شروع شود که از تریلیون ها سلول ساخته شده است. در حالت نرمال، سلول های بدن رشد می کنند و تقسیم می شوند تا سلول های جدیدی را تشکیل دهند که بدن به آنها نیازمند است. هنگامی که سلول ها پیر می شوند یا آسیب می بینند، آنها می میرند و سلول های جدید جای آنها را می گیرند. هنگامی که سرطان بروز می کند، این روند در هم می شکند. سلول ها بیش از پیش غیر طبیعی شده و سلول های پیر و آسیب دیده زنده می مانند، هنگامی که باید بمیرند و سلول های جدید شکل گیرند. این سلول های اضافی می توانند بدون توقف تقسیم شوند و ممکن است منجر به تشکیل تومورها شوند.
چگونه سرطان پدید می آید؟
سرطان یکی بیماری ژنتیکی است، یعنی ناشی از تغییر ژن هایی است که عملکرد سلول ها، به خصوص نحوه رشد و تقسیم آنها را کنترل می نمایند. تغییرات ژنتیکی که باعث سرطان می شوند، ممکن است از والدین به ما به ارث رسیده باشند. و یا به دلیل تغییرات سبک زندگی و نتیجه خطاهایی باشد که منجر به تقسیم سلولی شده یا به علت آسیب دیدن DNA در اثر مواجهه با برخی عوامل محیطی باشد.
مکانیسم ایجاد سرطان چیست؟
از دیدگاه طب سنتی چند عامل مهم و کلی مکانیسم های ایجاد کننده سرطان هستند که هر کدام شامل موارد متعدد می گردند.
الف) احتراق
احتراق به معنی در معرض حرارت زیاد قرار گرفتن است. هر عاملی که سبب افزایش غیرمعمول حرارت بدن بشود، اعم از آنکه حرارت مستقیم باشد و یا حرارتهای غیرمستقیم .از جمله موارد زیر:
- حرارت مستقیم آتش که بر مواد غذایی یا نان وارد شود و سبب بریان شدن و سرخ شدن یا بدتر از آن، سوختن گردد
- حرارتهای غیرمستقیم مثل تابیدن اشعه، استفاده از مایکروویو،
- استعمال دخانیات که سبب ورود دخان به بدن میگردد. (دخان از نظر طب سنتی حاوی اجزای حار و گرم است که زمینهساز احتراق است)،
- عوامل عفونی (که در طب سنتی از آنها بهعنوان منبع حرارت غریبه یاد میشود)،
- استفاده درازمدت از مواد غذایی با طبیعت بسیار گرم (مثل ادویهجات تند، خردل، شوری جات)،
- مشکلات روحی و روانی (ازجمله اضطراب، خشم، تعارضات روانی که سبب ایجاد حرارت زیاد در مغز میگردد)،
- افزایش تحریکات عصبی (مثلاً از طریق افزایش ورودیهای مغز از راه حواس پنجگانه همچون دیدن مناظر بسیار براق و پرنور، شنیدن اصوات بلند و خشن، بوئیدن بوهای نامطبوع، حاد و نافذ و حواس باطنی مثل کثرت افکار، زیادی خیالات و…)
ب) ارث (وراثت)
علی بن عباس اهوازی در بخش مربوط به انتقال بیماریها آورده است که برخی از بیماریهای بدخیم ممکن اسـت بـرروی نطفـه مرد مبتلا اثر گذاشته و ...
ادامه مطلب در سایت مزاج
- ۰۰/۰۶/۱۲