طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

طب ایرانی

مطالب طب سنتی ایران

  • ۰
  • ۰

 

در فصل تابستان به دلیل شدت گرمای هوا و گرم بودن مزاج فصل تابستان، قوت هاضمه معده کاهش می یابد لذا باید از غذاهای تابستانه سبک که هضم راحتی دارند مانند آش ها استفاده کرد و وعده غذایی اصلی را به جای ناهار تابستانه تا جای ممکن به ساعت های معتدل و خنک روز منتقل نمود.

برای مصرف غذاها در فصل تابستان چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

1: مقدار غذا را کاهش دهید و از پرخوری بپرهیزید.

2: غذاهای سبک و کاهش دهنده حرارت و صفرا مصرف نمایید. البته تاکید می شود که هر فردی باید شرایط ویژه خود را در نظر بگیرد، مثلا فردی که با خوردن مواد طبع سرد دچار مشکل می شود حتی در فصل تابستان هم نباید در مصرف خوراکی های با طبع سرد زیاده روی کند.

3: بهترین غذاها برای این فصل اجاصیّه (آش آلو) رمانیّه (آش انار) آش غوره، سوپ جو و غذاهای حاضری مثل نان و هندوانه یا آبدوغ خیار به همراه مصلحات است.

4: در مصرف میوه های تابستان مراقب باشید و خصوصا از برهم خوری و خوردن آب بعد از میوه ها پرهیز نمایید.

طرز تهیه آش های ساده برای فصل تابستان

آش های متنوعی می توان در این فصل آماده کرد که پایه همه آن ها آش ساده است.

1: دستور کلی آش ساده

مواد لازم:

برنج خیسانده : 1 استکان

لپه (یا عدس): نصف استکان (بیمارانی که مشکل گوارشی یا نفخ دارند ، آش را بدون لپه درست کنند)

سبزی آش: شامل گشنیز (به عنوان سبزی غالب یا تنها سبزی مورد استفاده) جعفری، تره، شنبلیله، کمی نعناع، چند پر ترخون و مرزه تازه یا خشک

زردچوبه و نمک: به مقدار کافی

بال یا گردن مرغ : در صورت نظر پزشک

طرز تهیه:

لپه یا عدس را همراه نمک و زردچوبه در پنج لیوان آب در حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزید تا لپه ها نرم شود. سپس سبزی را اضافه کرده و هم بزنید. نیم ساعت بعد برنج را اضافه کرده و ...

ادامه مطلب در سایت مزاج

  • ۰۰/۰۶/۱۵
  • sa ja

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی