روغن ها یکی از مواد غذایی لازم و ضروری برای استفاده روزمره انسان و برطرف کننده بخشی از نیاز ما به مواد غذایی میباشد. روغنها را میتوان به دو نوع گیاهی و حیوانی تقسیم بندی کرد که هر کدام آنها از نظر داشتن اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع قابل تقسیم هستند. برای استفاده از انواع روغن ها نکاتی وجود دارد که ما را در انتخاب نوع مناسب برای استفادههای متنوع راهنمایی می کند بخشی از این نکات مربوط به خود روغن و بخش دیگر مربوط به مصرف کننده می باشد.
بهترین روغن ها کدام است؟
بهترین روغن ها آنهایی هستند که اسید چرب غیر اشباع بالا و اسید چرب اشباع پایین تری داشته باشند همچنین به هنگام استفاده جهت مصارف سرخ کردنی از نقطه جوش بالاتری برخوردار باشد.
چه تغییراتی در روغن ها ایجاد می شود و دلیل آن چیست؟
به طور کلی باید به خاطر داشت که روغن ها در درجه حرارت بالا در مجاورت اکسیژن و رطوبت تغییرات شیمیایی مختلفی پیدا میکنند و به ویژه در موقع سرخ کردن به مدت طولانی واکنش هایی که در آنها رخ میدهد ترکیبات مضر در آنها به وجود می آید. به همین دلیل زمانی که از روغن به مدت طولانی برای سرخ کردن استفاده می شود باید پس از هر نوبت استفاده مانده روغن دور ریخته شود و از برگرداندن این روغن به ظرف اصلی به شدت اجتناب کرد.
تاثیر حرارت بر روی روغن ها چگونه است؟
به طور کلی روغن های مایع در حرارت بالا ترکیبات سرطانزا ایجاد میکنند. به همین دلیل در صورت استفاده از این روغن ها برای سرخ کردن باید از حرارت ملایم استفاده کرد. هرگاه در موقع حرارت دادن روغن از آن دود بلند شود نشانه حرارت بیش از حد و تشکیل اسید چرب آزاد در روغن می باشد بنابراین باید از رسیدن به این حد از حرارت همچنین مصرف چنین روغنی خودداری کرد.
انواع روغن کدام است؟
روغن ها انواع متعددی دارند و هر کدام برای مصارف خاصی مناسب هستند اما ...
ادامه مطلب در سایت مزاج
- ۰۰/۰۶/۱۵